Tiesitkö

Vihreät renkaat viilettävät – 2020 ilmastotavoite saavutettiin jo

Askel on usein kevyt talven jäljiltä, kun aurinko paljastaa asfaltin jälleen lumen alta ja sora narskuu tutuin sävelin. Tänä keväänä meillä on kuitenkin syytä entistäkin kevyempään fiilikseen. Saavutimme juuri vuodelle 2020 asettamamme ilmastotavoitteen – lähes neljä vuotta etuajassa!

Mutta meillä ei ole aikomustakaan nostaa jalkoja pöydälle ja taputella itseämme tyytyväisenä olkapäälle. Olemme asettaneet entistä kunnianhimoisemman tavoitteen vuodelle 2050 ja tuo tavoite on selkeä: nollapäästöt.

Miten nollapäästöihin päästään?

Otetaan ensin välietapiksi vuosi 2025. Siihen mennessä DHL:n globaali organisaatio parantaa omaa ja kuljetusalihankkijoidensa hiilitehokkuutta 50 % verrattuna vuoden 2007 lähtötasoon. Koulutamme 80 % henkilöstöstä GoGreen-asiantuntijoiksi.

DHL go greenPaikallisesti tavoitteemme on hoitaa 70 % omista nouto- ja jakelutoiminnoista päästöttömästi, esimerkiksi sähköisellä kalustolla. Kuvassa näkyvä pisaranmallinen, aerodynaaminen uusi rekkamalli on yksi konkreettinen esimerkki keinoistamme pienentää päästöjä.

”Lisäksi istutamme yhteistyössä kumppaniemme kanssa vuosittain miljoona puuta.”

Haastamme sinutkin mukaan pitämään huolta, ettei ilmaston lämpeneminen ylitä kahta Celsius-astetta. Pyydä hiilijalanjälkiraportti kuljetuksistasi ja kompensoi päästöt yhdessä DHL:n kanssa!