Palvelut

DHL FREIGHT STORAGE

Varastoinnin automaatio on logistiikan kuuma trendi – DHL kulkee ylpeänä kehityksen kärjessä!

Logistiikan kuuma trendi on tällä hetkellä varastoinnin automaatio, joka etenee muun muassa robotisaation huimaavan kehityksen ansiosta suurin harppauksin. Varastorobotit auttavat jo nyt työntekijöitä keräilyssä, pakkaamisessa ja lajittelussa. Nämä ketterät robotit on varustettu hienosäädetyllä motoriikalla ja ne havainnoivat ympäristöään tarkasti navigoinnin ja turvallisuuden takaamiseksi. Vaikka ihmiset ja robotit työskentelevät turvallisuussyistä vielä toistaiseksi erillään, on todennäköistä, että tilanne pian muuttuu.

–  Kun robotit alkavat työskennellä ihmisten kanssa samassa tilassa, varastoautomatiikka ottaa seuraavan jättimäisen harppauksen eteenpäin, ennustaa Markus Kückelhaus, DHL Innovation Centerin johtaja Saksasta 
–  Jo tällä hetkellä kaikkein kehittyneimmät robotit voivat työskennellä ihmisten kanssa rinta rinnan, kuten onnistuneet testit DHL:n lukuisissa varastoissa osoittavat, Kückelhaus jatkaa. 

Älylasit ja robottiajoneuvot nopeuttavat varastointia 

Robottien lisäksi on muitakin tekijöitä, jotka vievät varastoinnin automatisointia vauhdilla eteenpäin. Ensimmäiset robottiajoneuvot ovat maailmalla jo testauksessa ja logistiikan puolella niiden hyödyntämistä̈ tutkitaan erityisesti juuri varastoinnin suhteen.  Älylasien avulla puolestaan varastotyöntekijöiden kädet vapautuvat keräilyyn ja käsittelyyn, kun lasit kertovat mitä haetaan ja mistä haetaan. Myös skannaus onnistuu älylasien avulla ilman erillistä laitetta. 

DHL aloitti älylasikokeilut Hollannissa muutama vuosi sitten. Koska tulokset ovat olleet erittäin hyviä, niiden käyttöä on hiljattain laajennettu muihinkin maihin. Robottien ja älylasien avulla nopeutetaan keräilyä varastoissa, mikä on elintärkeää esimerkiksi verkkokauppojen nopeutuvien toimitusaikataulujen toteuttamiseksi.  

DHL Freight Storage palvelee kaikissa varastoinnin tarpeissa 

Suomessa DHL Freight Storage -palvelut tarjoavat laadukasta ja turvallista varastointia Haminassa. Varastot sijaitsevat erinomaisten yhteyksien päässä kansainvälisen rahdin ja kotimaan liikenteen solmukohdassa. DHL Freight pystyykin tarjoamaan hyvin kilpailukykyisen vaihtoehdon esimerkiksi pääkaupunkiseudun varastotiloille, sillä kuljetusajallisesti palvelu on monissa tapauksissa yhtä nopeaa kuin Helsingistä. Palveluiden joustava yhdisteleminen kuuluu DHL Freightin toimintaan ja yhdessä asiakkaan kanssa kartoitetaan toimitusketjun tarpeet ja mietitään järkevin tapa toimia. Sujuva ja säännöllinen vuoropuhelu varmistaa, ettei asiakkaan tarvitse huolehtia mistään ylimääräisestä! 

Voimmeko auttaa sinua varastoinnin tarpeissasi?
Täytä alla oleva lomake, niin otamme yhteyttä!