Palvelut

Oletko koskaan miettinyt, kuinka kallista on odottaa?

Maailmastamme tulee yhä nopeatempoisempi ja kaukana ovat ne ajat, kun maltoimme odottaa esimerkiksi videon latautumista yli kymmenen minuuttia. Haluamme saada ostoksemme verkkokaupasta mielellään viimeistään ylihuomenna ja automme huollosta mieluummin jo samana päivänä.

Silloin ei paljon odotella

Mitä nopeampia toimitusaikoja lupaamme asiakkaillemme, sitä vähemmän meillä on aikaa odottaa muita toimitusketjun osia. On tehotonta ja kallista seisotuttaa linjastoja vailla raaka-aineita, korjaajia ja asentajia vailla osia. Varaosien ja raakamateriaalien on oltava paikalla silloin, kun niitä käsittelevät henkilötkin ovat.

”Logistiikkayritysten on ollut pakko siirtyä ”Next Day” -ajatteluun ja ennustamme, että hyvin pian ainoa ajatuksemme on ”Next Hour””

JIT eli ”just in time” -ajattelu vahvistaa asemiaan: halutaan toimittaa vain sopiva määrä materiaaleja, resursseja ja tuotteita vasta silloin, kun niitä tarvitaan. Yritykset karsivat varastointikuluja ja haluavat vähentää varastoihin sitoutunutta pääomaa, jolloin kaikki tavara siirtyy renkaiden päälle. Silloin viive tilauksen ja toimituksen välillä on karsittava mahdollisimman pieneksi.

Odottavan aika on pitkä ja kallis

Harvoin tulemme ajatelleeksi, miten kalliit ovat toimitusviiveiden seurannaiskulut. Myyntiosasto on messuilla kohtaamassa asiakkaat, mutta esitteet ja näytekappaleet ovat vielä matkalla. Hesarista on ostettu koko sivun ilmoitus, mutta tuotetta on hyllyssä vain viisi kappaletta.

Niin taloudellisia menetyksiä kuin esimerkiksi maineen saanutta kolaustakin on välillä vaikea arvioida numeroin, mutta seuraukset näkee vielä pitkän ajan jälkeenkin. Meillä ei yksinkertaisesti ole enää varaa odottaa.

DHL EURAPID on päiväntarkka kappaletavarakuljetus, joka kuljettaa tavarasi perille juuri sovittuna päivänä. Lisäksi päivittäiset noudot takaavat, että pystyt vastaamaan asiakkaidesi kiihtyviin aikataulutoiveisiin.