Tiesitkö

Kohti vastuullisempaa maailmaa!

Yritys- ja ympäristövastuu nousevat jatkuvasti tärkeämpään rooliin yritysten menestyksen kannalta. Meillä DHL:llä vastuullisuus on kirjoitettu syvälle yrityksen DNA:han ja se ohjaa kaikkea toimintaamme.

Ympäristövastuun osalta DHL:n tavoitteet ovat korkealla: aiomme vähentää logistiikkatoimintojemme päästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä. Tavoite vaati muutoksia kaikilla toiminnan sektoreilla sekä uusia innovaatioita. Esimerkkinä jatkuvasta työstämme hiilipäästöjen vähentämiseksi on Hannoverissa alan messuilla esittelemämme TRAILAR. Perävaunun katolle asennettavat kevyet ja kestävät aurinkokennot auttavat vähentämään polttoaineenkulutusta ja pienentämään hiilipäästöjä noin 5 prosenttia.

Ympäristön lisäksi haluamme kantaa monipuolisesti vastuumme myös yhteiskunnasta. Logistiikkaosaamisensa avulla DHL on mukana varmistamassa, etteivät lentokentät muodostu pullonkauloiksi luonnonkatastrofialueilla, joille täytyy toimittaa kansainvälistä kriisiapua. Hiljakkoin kaksi katastrofiaputiimiämme työskenteli Indonesian maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin uhrien auttamiseksi. Tansaniassa taas olemme mukana Deliver Future -pilottiprojektissa, jossa kokeillaan lääkkeiden lennätystä dronella mantereelta Viktoriajärvessä sijaitsevalle saarelle, jonne kuljetusten toimittaminen on olosuhteiden vuoksi hyvin haasteellista.

Vastuullisuus on paitsi suuria myös pienempiä tekoja

Suurena kansainvälisenä yhtiönä pystymme oikealla asenteella osallistumaan suurten harppausten ottamiseen vastuullisemman maailman puolesta. Silti myös pienemmät paikalliset teot ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Suomessa DHL Freight on kuluneen vuoden aikana ollut mukana monessa kampanjassa, joiden avulla olemme halunneet levittää hyvää ympärillemme. Ketjureaktiossa olimme pyöräilemässä rahaa SPR:lle ja VeriRyhmä-toiminnan kautta kannustamme työntekijöitämme luovuttamaan verta.Vuosina 2017 ja 2018 osallistuimme Anna hyvän näön kiertää -keräykseen, josta saadut silmä- ja aurinkolasit toimitettiin Sansibariin – Dar es Salaamin edustalla sijaitsevalle saarelle, joka on Tansanian köyhimpiä alueita. Lisäksi osallistumme vuosittain perinteiseen Nälkäpäiväkeräykseen ja olemme tehneet jo monta vuotta yhteistyötä Vantaan kaupungin sijaishuollon kanssa, jossa kohteenamme ovat sijaisperheissä olevat lapset sekä sijaisperheistä tai laitoksista itsenäistymässä olevat, jo omillaan asuvat nuoret. Olemme esimerkiksi kansainvälisen ympäristöviikkomme yhteydessä järjestäneet nuorille kodintavarakeräyksiä sekä hankkineet lapsille ja nuorille joululahjoja, leffalippuja ja lahjakortteja.

Teot paremman ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi voivat olla monenlaisia. Tärkeintä on uskoa, että me kaikki voimme olla mukana vaikuttamassa ja rakentamassa parempaa maailmaa. Siksi aiomme jatkaa vastuullista työtä ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi myös tulevana vuonna – niin suurin kuin pieninkin teon.

Tarvitsetko apua logistiikkaan liittyvissä kysymyksissä? Täytä alla oleva lomake, ja otamme yhteyttä!

Haluan kuulla lisää

Ottakaa minuun yhteyttä