KULJETTAJIEN MATKASSA: Turvallisuus ja hyvä asiakaspalvelu kasvattavat merkitystään

Erityisesti teollisuusyrityksissä huomioidaan turvallisuuteen liittyvät asiat vuosi vuodelta paremmin myös kuljettajien osalta. Lisäksi asiakaspalvelun rooli ja merkitys kasvaa. Lue jutusta, millaisia muutoksia kuljettajan työhön on viime vuosina tullut.

Lue lisää...

Kirjoitukset

Hiilijaloilta vihreille renkaille, osa 2

Jos aikaisemmin ympäristö- ja yhteiskuntavastuu oli kiva lisä yrityksen arvopaletissa, nyt se alkaa olla hengissä selviämisen perusedellytys. DHL konserni on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen vuodelle 2050: nollapäästöt.

Kirjoitukset

Kuka kohtaa asiakkaasi?

Oletko tietoinen, millainen tyyppi vastaa asiakkaallesi kassalla, puhelimessa tai kotiovella? Maailmassa, jossa käytämme enenevässä määrin verkkopankkia ja applikaatioita, ne harvat ihmiskohtaamiset ovat entistäkin merkittävämpiä.

Kirjoitukset

Hiilijaloilta vihreille renkaille, osa 1

DHL konserni on ottanut tavoitteekseen parantaa CO2-tehokkuutta 30 % vuoteen 2020 mennessä verrattuna vuoteen 2007. Jatkuvan hiilidioksidipäästöjen mittaamisen ja järjestelmällisen vähentämisen lisäksi aivan yhtä tärkeää on läpinäkyvyys asiakkaan suuntaan.

Kirjoitukset

Logistiikka GO

Peleillä ja pelaamisella on aina nähty olevan myös pelin ulkopuolelle ulottuva vaikutus ja hyöty. Toisaalta ihmisillä on kautta aikojen ollut mielipide, mitä kannattaa tai saa pelata ja mitä ei. Mitä peleistä ja pelaamisesta voisi oppia työelämää ajatellen?

Kirjoitukset

Tulevaisuuden logistiikka optimoi ja hallitsee

Logistiikka on materiaali- ja tietovirtojen hallintaa. Eli laajasti ajateltuna se on paljon muutakin kuin rekkoja, rautateitä ja EUR-lavoja. Mitä logistiikka sitten oikeasti on tai ei ole tai pitäisi olla – käsityksiä on varmasti yhtä monia kuin ihmisiäkin.

Kirjoitukset

Miten loppuun hiottu logistiikka selviää kesähessuista?

Heinäkuussa monet eurooppalaiset lomailevat. Siksi logistiikkaankin eksyy poikkeuksia mm. reitteihin ja aikatauluihin. Kun vakituiset työntekijät suuntaavat lomille, heinäkuun poikkeusoloihin joutuvat kesätyöntekijät.

Kirjoitukset

Älytöntä logistiikkaa!

Maailmassa on 500 miljoonaa kuorma-autoa/traileria, näissä kuljetetaan päivittäin 15 miljardia lavaa. Tarve optimoiduille, älykkäille ja läpinäkyville kuljetusprosesseille ja -järjestelmille on ilmeinen. Mutta mitä tekee logistiikka-ala?

Kirjoitukset

Logistiikka on ihmiskauppaa

Palvelu on aina ensisijassa luottamuksen ostamista ja myymistä – eikä luottamusta synny ilman ihmistä. Ja luottamuksen synnyttämiseksi on syytä pistää persoona peliin!

Kirjoitukset

Logistiikka tarvitsee sydäntä

Logistiikka-alaa pidetään kylmänä ja kasvottomana. Pääasia on, että tavara kulkee. Mutta ilman ihmistä lastit eivät siirry – automaatiosta huolimatta.

Kirjoitukset

Aikakoneella vuoteen 2030 – Robotiikka ja kuskittomat autot muuttavat logistiikkaa

Perinteisesti logistiikka-ala ei ole lasketellut teknologiakehityksen etujoukoissa, mutta tulevaisuudessa sen on pysyttävä entistä paremmin pulkassa.