Palvelut

DHL Freight Customs

Huolinta pysyy puolestasi kartalla

DHL Freight Customs on rautaisten ammattilaisten joukko, joka tarjoaa vankan huolinnan ammattitaidon käyttöösi. He auttavat sinua varmistamaan, että tuotteesi on oikein tariffoitu ja että yrityksesi toimintamallit noudattavat lakeja ja Tullin viimeisimpiä sääntöjä.

– Tiimiltämme löytyy monipuolista kokemusta ja vankkaa ammattitaitoa sekä aitoa halua auttaa ja huolehtia asiakkaistamme. Tehtävämme on auttaa varmistamaan, että kaikki tapahtuu lakien ja asetusten mukaan. Mutta meille on yhtä tärkeää varmistaa, että kaikki sujuu asiakkaamme kannalta parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Riitta Maaranen, Customer Service Manager & Customs Consulting, DHL Freight (Finland) Oy.

Muuttuva tullikoodeksi ja 18 000 tariffikoodia vaativat jatkuvaa huomiota

– Esimerkiksi tullikoodeksi muuttuu melkein viiden vuoden välein ja yksittäisiä säädöksiä ja ilmoituksia tulee useamminkin. Tilanne saattaa eskaloitua isoiksi ongelmiksi, jos kaikissa vaatimuksissa ei pysytä hereillä. Tullilla on tuhansia tariffikoodeja, joiden mukaan tuontitullit määritellään. Jos tuotteelle lipsahtaa väärä tariffi ja lähetyksiä tullataan väärin pidemmän aikaan, seurauksena saattaa olla isot tullisakot. Meidän tiimimme auttaa huolehtimaan, ettei tällaisia virheitä tapahdu. Silloin sinä pääset keskittymään omaan liiketoimintaasi, Maaranen sanoo.

Myös maahantuonnissa ja maastaviennissä on välillä yllättävänkin paljon huomioitavaa ja muistettavaa.

– Käymme mielellämme asiakkaiden kanssa näitä asioita läpi ja pohdimme juuri niitä parhaita toimintatapoja jokaisen asiakkaan kohdalla erikseen. Esimerkiksi elintarvikkeiden osalta kuluttajansuojaan ja tullilaboratorion tarkistuksiin liittyvät asiat ovat sellaisia, joissa meidän ammattitaidostamme ja osaamisestamme on hyötyä.

Arvonlisäveroraportoinnin muutokset puhuttavat edelleen

Maahantuonnin arvonlisäveroraportoinnissa tapahtui vuoden vaihteessa muutoksia, kun verotus ja valvonta siirtyivät Tullilta verottajalle ja samalla arvonlisveron laskenta siirtyi maahantuojien vastuulle.

– Muutos on aiheuttanut epävarmuutta, ja me autamme tietenkin tarpeen vaatiessa asiakkaita uudistuneeseen arvonlisäveroraportointiin liittyvissä kysymyksissä, meillä on aiheesta vahva osaaminen. Huolitsijamme ohjeistavat ylipäätään maahantuontiin liittyvissä kysymyksissä ja vaikkapa väliaikaisen menettelyn vaatimuksissa, Maaranen kertoo.

– Meidät kannattaa muistaa myös äkillisissä tarpeissa. Toimimme nopeasti ja joustavasti. Tehtävämme on pysyä kartalla sinun puolestasi ja autamme mielellämme tuontiin tai vientiin liittyvissä sinua askarruttavissa asioissa.

Unohda maahantuontiin ja tullauksiin liittyvät huolesi.
Täytä alla oleva lomake, niin otamme sinuun yhteyttä!