Palvelut

Huolinnan ammattilainen pysyy maailmankartalla

Huolinnan tehtävänä on pitää silmällä koko kuljetusta alusta loppuun saakka. Rajat, tullit, lait ja määräykset täytyy olla visusti mielessä, mutta kartalla täytyy olla myös maailman muista tuulista: poliittisista ja taloudellisista siinä missä luonnontuulistakin.

Logistiikka on erittäin vahvasti sidoksissa maailmanpolitiikkaan ja tilanteisiin eri alueille, minkä seurauksena maailman tapahtumat näkyvät hyvin nopeasti huolinnan työpöydällä. Esimerkiksi Ukrainan ja Syyrian tilanne näkyi nopeasti uusina rajoitusten ehtokoodeina, jotka piti huomioida heti, kun ne tulivat voimaan. Huolinnan ammattilaisen tehtävä on ottaa muuttuvat tilanteet huomioon osana kuljetuskokonaisuutta.

Toisaalta tärkeää on myös se, miten tieto viedään käytäntöön. Vaikka teorian tasolla tietäisikin, kuinka esimerkiksi tulliprosessit tapahtuvat, on käytäntöön vieminen aina eri tavalla totinen paikka. Kokenutkin maahantuoja törmää välillä muuttuneeseen tilanteeseen, jossa kaipaa asiantuntijan tietämystä omansa tueksi

DHL:n vahvan ammattiosaamisen avulla kaikki tieto ja arvokkaat suunnitelmat siirtyvät varmasti käytäntöön saakka.

Oppiiko viikossa 18 000 koodia?

Hyvän muistin lisäksi huolinnan asiantuntijoille on eduksi äärimmäinen tarkkuus. Tullin kymmennumeroisen tariffikoodin perusteella määräytyvät tuontitullit ja jos koodin kanssa ei ole tarkkana, saattaa myöhemmin joutua maksamaan takautuvia tullimaksuja. Koodeja on 18 000, joista löytyy alaluokan alaluokkaa ja tuhatkunta poikkeusta.

DHL:n huolinnan ammattilaiset ovat käyneet viikon mittaisen kurssin, jossa on opeteltu pelkästään tariffikoodeja ja niiden lainalaisuuksia. Siksi meillä on hyvät valmiudet käydä läpi vaikkapa 2500 tuotteen katalogi ja etsiä jokaiselle oikea koodi. Asiakas säästää paljon aikaa ja pienentää myös riskiä, ulkoistaessaan tämän tehtävän meille. Etenkin jos tuo jotakin erityisen hankalasti määriteltävää, kuten elintarvikkeita, alkoholia, tekstiilejä tai terästä.

Jos maahantuoja ei ole aivan varma, saako tuotetta ylipäätään tuoda, kannattaa ehdottomasti kysyä apua huolinnalta. Meidän tehtävämme on tietää tai ohjeistaa eteenpäin. Esimerkiksi tullilaboratorioon voi toimittaa tuotteita jo etukäteen tutkittavaksi, ennen kuin tilaa kokonaisen kontillisen keinuhevosia, joissa on maahantuonnin estäviä myrkkypitoisuuksia maalipinnassaan.

Me pysyttelemme kartalla puolestasi.