Tiesitkö

GPS-järjestelmä ei päästä trailereita piilosille

DHL Freightillä on pohjoismaisessa yhteiskäytössä olevassa kalustossaan yhteensä 2600 puoliperävaunua, jotka operoivat Pohjoismaiden ja Baltian lisäksi myös yli kahdessakymmenessä maassa ympäri Eurooppaa. Jotta trailerien liikuttelu ja seuraaminen olisi sujuvaa, DHL Freight on asentanut niihin GPS-paikantimet helpottamaan ajojärjestelyjen suunnittelua.

Oikea-aikainen paikkatieto helpottaa ajojärjestelyjen optimointia ja mahdollistaa ajokilometrien vähentämisen, mutta parantaa myös asiakaspalvelun mahdollisuuksia monella tavalla.

– Pystymme palvelemaan asiakkaita paremmin esimerkiksi silloin kun tavaran kiireellisyyden tai luonteen vuoksi tulee koko ajan seurata kuljetusyksikön liikkeitä.  Thermo- eli lämpökuljetusten kohdalla voimme GPS:n avulla seurata kuormatilan lämpötilaa ja esimerkiksi toimittaa asiakkaalle lokin siitä, millä tasolla lämpötila on kuljetuksen ajan ollut, Aarikka kertoo.

Agheeran avulla etsivä löytää

– Perävaunuja operoidaan tuotantojärjestelmällä, jonne merkitään jokaisesta trailerista kaikki tieto aina mallista seuraavaan katsastuspäivään. Järjestelmään kirjataan myös kuljetusten lähtö- ja purkupaikat. Aiemmin ongelmia saattoi aiheutua siitä, että traileria ei yleensä varastoida purkupaikalle ja joskus oli haastavaa löytää trailerin lopullinen sijainti, kertoo Ilari Aarikka, Director Trailer Pool & Fleet, DHL Freight Nordics.

Tähänkin ongelmaan GPS-paikantimet ovat tuoneet ratkaisun. Nyt tuotantojärjestelmästä on yksikköä varatessa mahdollista nähdä GPS:n antama sijainti trailerille. Lisäksi käytössä on Deutsche Post DHL Groupin konserniyritys Agheeran nettipohjainen GPS-järjestelmäalusta nimeltä Agheera Pulse Platform, jonka avulla trailerien sijainnit on mahdollista nähdä kartalla.

– Agheera näyttää kaikki mahdolliset tiedot trailereista sekä niiden sijainnin. Sen avulla voi esimerkiksi etsiä kaikki trailerit tietyltä pihalta ja luokitella niitä ominaisuuksien mukaan. Näin haluamaltaan alueelta voi etsiä vaikkapa kaikki megatrailerit, kun tarvitaan yksiköitä, joissa on korkeampi kuormatila. Tämä tehostaa toimintaa ja antaa paremmat mahdollisuudet palvella asiakkaita nopeasti ja joustavasti, Aarikka avaa.

 

Haluan kuulla lisää

Ottakaa minuun yhteyttä