Tiesitkö

Euroopassa häviää ja varastetaan vuosittain kuljetuksia 8 miljardin euron arvosta

Me kaikki tiedämme, että Suomessa hukkuu vuosittain tuhansia kirjeitä ja paketteja. Vaikka se kuulostaa paljolta, kaikesta vuosittain liikkuvasta postista se on tietenkin lähes olematon osa. Mutta siinä missä hukkunut kortti tai paketti aiheuttaa lähinnä harmia, kadonnut lava tai kokonainen kontti voi olla yritykselle jopa ratkaisevan iso menetys.

Miten lava häviää?

Kadonneet autonavaimet on helppo ymmärtää, mutta miten häviää kokonainen lava? Useimmiten käy niin, että lavasta irtoaa ja katoaa siihen kiinnitetyt osoitetiedot, jonka jälkeen terminaalissa ei enää tiedetä, kenelle lava kuuluu. Häviämisvaara koskee etenkin kappaletavaraa, jota käsitellään useita kertoja eri terminaaleissa.

”Sama inhimillinen erehdys, joka hävittää välillä autonavaimet, hukkaa toisinaan lavankin.”

Kun lavoja puretaan ja lastataan satoja, tuhansia, miljoonia päivästä toiseen, aina joskus asiakkaalle puretaan lava liikaa tai liian vähän. Kun lava eksyy riittävän kauas alkuperäiseltä reitiltä, se ei välttämättä koskaan päädy sinne, minne se oli menossa

Pitkäkyntisiä ja tapaturmia

Niin lavoja kuin kokonaisia konttejakin saatetaan myös varastaa matkalla. Edes logistiikka ei pääse karkuun järjestäytyneeltä rikollisuudelta, jolla on yhä kehittyneemmät menetelmät, työvälineet ja verkostot. Vaikka turvatoimetkin kehittyvät, aina aika ajoin tapahtuu varkaus, joka saattaa viedä kokonaisen tuotantoerän tai ison osan vuoden arvokkainta kuljetusta.

Tietysti myös tapaturmat aiheuttavat välillä kuljetuksille vahinkoa, joka tekee lastin täysin kelvottomaksi. Olipa kyseessä sitten hirmumyrsky, vuosisadan pakkasennätys, pettänyt pultti tai jokin muu ennalta-arvaamaton yllätys, lopputulos on aina ei-toivottu ja näihin yllätyksiin olisi hyvä varautua.

Miten?

Vakuutuksella. Saat DHL:n kuljetuksiin helposti ja edullisesti vakuutuksen, joka kattaa koko lähetyksen arvon ja jonka omavastuu on monia yritysten kuljetusvakuutuksia paljon pienempi.