Tiesitkö

DHL TAVOITTELEE NOLLAPÄÄSTÖJÄ VUONNA 2050

Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista. DHL uskoo, että kestävän tulevaisuuden toteuttaminen vaatii isosti ajattelemista. Olemme vakuuttuneita siitä, että ympäristönsuojelu ja yrityksen menestyminen eivät ole yksinomaan yhteensopivia, vaan ne ovat tiiviisti sidoksissa toisiinsa.

Tavoitteet korkealle

Jo vuonna 2008 meistä tuli ensimmäinen suuri logistiikkayhtiö, joka teki vapaaehtoisen sitoumuksen parantaa globaalia hiilitehokkuuttaan 30 % vuodesta 2007 vuoteen 2020. Saavutimme tavoitteemme lähes neljä vuotta etuajassa vuonna 2016.

Emme kuitenkaan aio nostaa jalkoja pöydälle ja tyytyä paukuttelemaan henkseleitä, emme todellakaan. Päinvastoin, suuntasimme katseemme vielä pidemmälle tulevaisuuteen ja määritimme uuden, entistäkin kunnianhimoisemman tavoitteen: aiomme vähentää kaikki logistiikkaan liittyvät hiilidioksidipäästömme nollaan vuoteen 2050 mennessä.

Jotta voimme saavuttaa tavoitteemme päästöttömästä tulevaisuudesta, meidän on jatkuvasti mitattava toimintamme aiheuttamia päästöjä ja pyrittävä järjestelmällisesti vähentämään niitä. GoGreen-ympäristönsuojeluohjelmamme ytimessä onkin verkoston, kaluston ja rakennusten hiilitehokkuuden optimointi.

Askel kerrallaan kohti päästötöntä tulevaisuutta

Suurtenkin tavoitteiden saavuttaminen onnistuu, kun ne pilkotaan pienempiin osiin. Siksi olemme ottaneet välietapiksi vuoden 2025. Siihen mennessä tavoitteemme on parantaa omaa ja kuljetusalihankkijoidemme hiilitehokkuutta 50 % vuoden 20 07 lähtötasoon verrattuna, kouluttaa 80 % henkilöstöstä GoGreen-asiantuntijoiksi, istuttaa yhteistyössä kumppaneidemme kanssa vuosittain miljoona puuta ja varmistaa, että yli 50 %:n osuus liikevaihdostamme tulee vihreistä palveluista.

Nollapäästöjen saavuttaminen seuraavien kolmen vuosikymmenen aikana on suuri haaste. Mutta olemme ottaneet vastaan suuria haasteita ennenkin ja tiedämme, että voimme saavuttaa tämänkin tavoitteen – uusien teknologioiden, sitoutuneiden ja ammattitaitoisten työntekijöidemme avulla sekä yhteistyöllä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa.

Lue uudesta Perillä-oppaastamme, miten aiomme saavuttaa tavoitteemme!

 

Lataa uusi Perillä-opas